söndag 15 oktober 2017

O så lite gardiner på det

Gardiner är bland det svåraste jag vet när det kommer till heminredning. De senaste 7 åren har vi haft neutrala, vita bomullsgardiner i vardagsrummet men det blev för stor kontrast mot de nya, blå väggarna. Så ner med dem och fram med google och pinterest för inspiration.

Valet föll på ett par mörkblå gardiner i hellinne. Linne är ett vävt tyg som tillverkas av växtfiber från lin. Hellinne innebär att tyget endast består av lin medan halvlinne betyder att tyget är uppblandat med (max 60 %) bomullsfibrer. Linnetyger framställs inte i någon större uträckning i Sverige, många av de linneprodukter som finns i butikerna är istället tillverkade i Baltikum. En annan stor producent är Kina men då är såklart Baltikum bättre ur transportsynpunkt.



Det finns många fördelar med linnetyger; de är superslitstarka och krymper väldigt lite vid tvätt. Dessutom behöver de inte vara perfekt strukna för att se bra ut, lite skrynkligt intryck gör sig superbra med linne.


Våra gardiner kostade 450 kr per längd (höjd 250 cm). Det finns både billigare och betydligt dyrare. Här hittar ni några varianter i butik just nu:

Ekologiska linnegardiner från Country By Mail

"Linn" från Åhléns  

"Dalsland" från Himla 

"Hedda" från Jotex

Linnegardin från H&M Home 

Skräddarsydda linnegardiner från Ada & Ina





Trevlig kväll i höstmörkret!

Milla

1 kommentar:

  1. This is a really informative knowledge, Thanks for posting this informative Information. Täljsten ljushållare lampa och aromalampa

    SvaraRadera